Vår skola

Foto: Olof Holdar

Vikingaskolan är en helt nybyggd skola som togs i bruk under sommaren 2018. Skolan är en fantastisk arbetsplats för både elever och personal. Vikingaskolan erbjuder en oerhört fin inomhusmiljö med bland annat en toppmodern idrottshall samt en skolgård som är unik i sitt utförande.

Trots att skolbyggnaden är fantastisk är det ändå så att Vikingaskolans personal är det bästa med skolan. Personalen på Vikingaskolan är engagerad och vill erbjuda alla elever så bra verksamhet som det bara går, oavsett om det gäller skolgång eller fritids. Vi ser hela tiden till den enskilda elevens bästa och för klassen eller gruppen ska fungera så bra som möjligt.

Fokus i skolan ligger på att alla elever ska få med sig grundläggande kunskaper så som läsa flytande, skriva en begriplig text och behärska de fyra räknesätten. Givetvis vill vi att alla elever ska ha med sig betydligt mer kunskaper än detta men att eleverna läser bra är viktigt eftersom läsning är grunden för all inlärning.

På fritids erbjuder Vikingaskolan en organiserad och genomtänkt verksamhet som har till uppgift att inte bara göra fritids roligt utan också att fritids är en verksamhet där eleverna lär sig diverse olika saker.

Vikingaskolan har också ett mycket bra skolkök som lagar den mesta maten från grunden. Kökschef Johan Beer har vunnit flera priser för Sveriges bästa skolmat. Vi erbjuder en näringsrik och god kost varje dag. Ungefär 50% av råvarorna är ekologiska och Vikingaskolan strävar ständigt efter att utgå från att köpa närproducerade råvaror.

Vikingaskolan leds av rektor i nära samarbete med biträdande rektor för låg- och mellanstadiet samt ansvarig ledare för fritidshemmet. Vi arbetar för att ständigt ha en nära dialog med både personal, elever och värdnadshavare.

Senast uppdaterad: 16 september 2019