Vår skolmiljö

Foto: Olof Holdar

Den nya Vikingaskolan invigdes under hösten 2018. Arkitekterna tog ut svängarna och det resulterade i vad som är en av landets modernaste skolbyggnader.

Skolan är ljus och och luftig med toppmodern utrustning - en plats för lärande, utveckling, samspel och rörelse.

Klassrum med smartboards

I anknytning till samtliga klassrum finns det grupprum. Lärarna kan använda dem för elever i behov av en-till-en-undervisning, när klassen behöver delas upp i olika grupper eller av fritids på eftermiddagarna. Klassrummen är annars traditionellt utformade med ett modernt inslag i form av en smartboard på väggen. Till skillnad från den gamla Vikingaskolan är den nya byggnaden utrustad inte bara med slöjd- och musiksal utan även med hemkunskap- och NO-sal.

Toppmodern idrottsal

Idrottssalen på skolan är också sprillans ny. Det är en fullstor hall som går att dela av på mitten för att kunna ha parallella lektioner.

Bibliteket öppet för föräldrar

På våning 2 hittar man skolans bibliotek som är öppen och tillgänglig för både elever och föräldrar under skoldagarna. Läsning är prioriterat på skolan, därför uppmanar vi föräldrar att komma och låna högläsningsböcker.

Luftiga utrymmen

De gemensamma utrymmena är väldigt rymliga för att eleverna aldrig ska uppleva någon trängsel. Det är högt i tak och korridorerna är väldigt breda. På bottenvåningen, bredvid trappan, finns en samlingsplats för skolans elever där många tillbringar sin tid på raster och efter skoltid. Matsalen ligger där bredvid och är utformad för att dämpa bruset som kan uppstå när hundratals barn är i närheten av högljudda disk- och köksmaskiner.

En skolgård för alla

Skolgården är väldigt stor. Den innehåller något för alla, innehållande olika typer av lekställningar, bollplaner och öppna utrymmen för de som allra helst använder fantasin i sina lekar.

Senast uppdaterad: 19 september 2018